LAYERS

Commissioned work for

Swedish Pavilion at London design biennale

2016

It is all about adding that extra layer to the process

working towards a utopian relationship

between designer and producer.

The project was inspired by the theme of the Swedish pavillion at the London design biennale 2016; equal terms collaborations between designers and producers based on shared responsibility for costs and profits by curator Jenny Nordberg.

 

Layers is a collaboration between Studio Kajsa Willner, AC Snickeri and Marcus Brunström.

It’s a trinity of geometrical coffee tables made from two colored sheets of layered valchromat.

The variation of the layer direction gives the user possibilities to create unique settings just by rearranging the tables as a group or by using them individually.

 

The initial idea that lead to this 50/50 design was symbolic to the collaboration between designer and producer. When designer and producer work more closely together as a team throughout the whole process the designer gets a chance to understand which parts of the process to adapt without compromising the visual aspects of the design and the producer can get inspiration from a more artistic approach to the production, still compatible with the used machinery.

It is all about adding that extra layer to the process working towards

a utopian relationship between designer and producer.

CURATION

Jenny Nordberg

CLIENT

Southern Sweden CreativesDesign moves

 

PHOTO CREDIT

Marcus Brunström

(only product photo)